Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Η λίστα Λαγκάρντ - τί θέλει η Λαγκάρντ να πετύχει


Ασφαλώς και δεν ενδιαφέρει την Λαγκάρντ η αποκατάσταση κοινωνικής δικαιοσύνης στην Ελλάδα και επίσης ποσώς νοιάζεται για παράνομο πλουτισμό από φοροδιαφυγή, χρηματισμό, εμπόριο όπλων, ναρκωτικών κτλ.

Επίσης, γνωρίζει πολύ καλά ότι η λίστα θα έχει την τύχη που είχαν και άλλες παρόμοιες λίστες (ή καλύτερα:  λήστες).

Θα γίνει μπαλάκι από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο, 
 ανέξοδες κοκορομαχίες σε τηλεοπτικά παράθυρα,
σβήσε όνομα απ’ εδώ, γράψτο εκεί, 
άηντε να γίνει το πολύ πολύ και μια εισαγγελική έρευνα και στο τέλος οι Μαύροι Πήτ θα παρουσιάζουν πάντα ένα αψεγάδιαστο άλλοθι και θα επιστρέφουν στα καθήκοντά τους με ολόλευκο ποινικό μητρώο.

Με δεδομένο ότι ήδη διαρρέουν πληροφορίες ότι στη λίστα βρίσκονται πολιτικά πρόσωπα ένα μόνο συμπέρασμα απομένει:  Ότι τη λίστα την έδωσε για να απειλήσει τον πολιτικό κόσμο πως έτσι και τολμήσουν να φέρουν αντίρρηση στα σχέδια του νομισματικού της ταμείου τότε θα δούνε το επόμενο ήδη πρωί τα ονόματά τους στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, αφού η ίδια θα τα έχει δώσει.

Η Λαγκάρντ βέβαια ακόμα δεν κατάλαβε ότι δεν ενοχλεί καθόλου τους πολιτικούς εδώ στην Ελλάδα να φιγουράρουν σε σκαναλοπρωτοσέλιδο.  Η ξεδιαντροπιά περισσεύει.

Μάταια χαλιέται. Τι απειλές και εκφοβισμοί; Δεν έχει καταλάβει ακόμα  ότι οι έλληνες πολιτικοί δεν φέρνουν ποτέ αντίρρηση; Δεν χρειάζεται να τους απειλήσεις με κάτι.  Απλώς τους ψιθυρίζεις στο αυτί κάτι αντιλαϊκό και πριν τελειώσεις την πρόταση έχεις πάρει ένα μεγάλο ΝΑΙ.

2 σχόλια:

  1. Φιλε, δεν τονισες κατι. Ειναι επιχειρηματικα συμφεροντα Α versus επιχειρηματικα συμφεροντα Β. Και αυτη τη στιγμη μοιραζεται η πιτα, εεεε, η Ελλαδα ηθελα να πω. Αλληλοσκοτωνονται, σφαζονται και προσπαθει ο ενας να εξοντωσει τον αλλον, για να υπερισχυσει ο αλλος. Οποιος μπαινει εμποδιο, τον απειλουν, οτι θα του βγαλουν τ απλυτα του στη φορα και μαζευεται. Η Λαγκαρντ ειναι του ομιλου Α και απειλει και εκβιαζει τους πολιτικους του ομιλου Β, για να μην χαλασουν τα σχεδια του ομιλου Α.
    Εχουμε και λεμε: 2 ομιλοι, σκοτωνονται ποιος θα υπερισχυσει, σφαζοντας εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα χοντρό παιχνίδι παίζεται στο ποιός κυβερνά αυτό τον τόπο αγαπητέ φίλε. Και όταν διαπιστώνεις οτι με μία λίστα έχεις στο χέρι την πολιτική ηγεσία ενός κράτους τότε είσαι αυτός που κυβερνά αυτό τον τόπο. Νά γιατί η Λαγκάρντ περνάει στην Ελλάδα ό,τι μέτρο θέλει ως ΔΝΤ και νά γιατί όταν μας σύγκρινε με τον Νίγηρα δεν τὀλμησε κανένας απο τους "εκπροσώπους" μας να της πει κουβέντα. Και δυστυχώς στην πολιτική υπάρχει μόνο ένας όμιλος. Μας έχουν δημιουργήσει απλώς την ψευδαίσθηση οτι υπάρχει κυβέρνηση και αντιπολίτετση αλλά απ'ότι φαίνεται υπάρχει κυβέρνηση και μια συμπολιτευμένη αντιπολίτευση. Απο κεί και πέρα το εάν προέκυψε και μια δυναμική σε επίπεδο επιχειρηματικών εκβιασμών, εγώ προσωπικά δεν το θεωρώ ως το μείζον θέμα της υπόθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή