Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Αληθινά ψέματα για την εκκένωση νησιών με λιγότερους απο 150 κατοίκους


Πρώτες ώρες της Κυριακής, 14 Οκτωβρίου 2012, λίγα μόλις 24άωρα πριν να ψηφιστούν τα πλέον απάνθρωπα μέτρα εναντίον πολιτών ενός κράτους στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία.


Ποιά θα ήταν λοιπόν σ’ αυτή τη χρονική στιγμή η πιο τρελή φαντασίωση της όποιας κυβέρνησης λίγο πριν αυτή την ψήφιση; Να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη οπουδήποτε αλλού με την απλόχερη βοήθεια βέβαια των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης.


Και τα κατάφεραν! Τις τελευταίες μέρες μας έχει κάνει όλους έξαλλους η φήμη ότι οι Τροϊκανοί ζήτησαν την εκκένωση νησιών που έχουν λιγότερους από 150 κατοίκους για λόγους ελάφρυνσης του προϋπολογισμού.


Το «αποκάλυψε» την Πέμπτη  11 Οκτωβρίου 2012 ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου(των ψαριών) Κώστας Μουρουσούλης μπροστά σε 70 εκπροσώπους της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας .  Μετά και μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα αλαλούμ δηλώσεων και διαψεύσεων από τους Τροϊκανούς από τη μία και την κυβέρνηση από την άλλη.  


Αποτέλεσμα;  Μ’ ένα σμπάρο δυό τρυγόνια:  Η κυβέρνηση παρουσιάζεται ως μια αντιστασιακή δύναμη απέναντι σε μια απάνθρωπη Τρόικα και επιπλέον πέτυχε τον αποπροσανατολισμό από το φλέγον θέμα των ημερών που είναι η ψήφιση των μέτρων.


Η φήμη λοιπόν δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια επινόηση της κυβέρνησης που είτε την εξάπλωσε χωρίς ποτέ η Τρόικα να έχει πει τίποτα είτε το έκανε σε συνεννόηση με την Τρόικα οπότε ακολουθήθηκε ένα σενάριο «πες μου εσύ αυτά για να τους πω εγώ μετά αυτά».

Σίγουρα, οι Τροϊκανοί είναι λυσσασμένοι σα βρικόλακες που λίγο πριν την αυγή κι ακόμα δε γευτήκαν αίμα και σκάνε κι απ’ τη ζήλια τους που αυτοί σ’ ανήλιαγα ζούνε μέρη, αλλά ποτέ δεν θα έθεταν στα σοβαρά με τέτοιο άγαρμπο τρόπο μια απαίτηση την οποία γνωρίζουν πολύ καλά ότι έτσι κι αλλιώς  θα επιτύχουν διότι μετά από αυτά τα μέτρα αυτή η εκκένωση-εκκαθάριση-εξόντωση θα επέλθει από μόνη της.


Εδώ, θα βομβαρδιστούν ολόκληρες περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού, σε κάτι νησάκια με μια χούφτα κατοίκους  θα κολλήσουμε;  Και μάλιστα θα είναι εξαιρετικά απλό: «Τι έχει το νησί είπες; Έχει ένα καράβι την ημέρα; Ε, απ’ εδώ και πέρα θα έχει 2 την εβδομάδα. Τί, τι, τί;;;;  Έχει είπες και σχολείο; Ωραία! Από του χρόνου παύει το σχολείο. Α! και λόγω τεχνικού προβλήματος παιδιά στον υπόγειο αγωγό ρεύματος θα συμβαίνει για κάπου 3 με 4 ώρες την ημέρα διακοπή ρεύματος καιιιι ξαφνικά προέκυψε και κάποιο πρόβλημα με το πόσιμο νερό». Ερώτηση: Ποιος θα μείνει μετά εκεί;


Άρα, μη, όχι, δεν χρειάζεται να ξεφυσήσετε ανακούφιση λέγοντας «ουφ! Τελικά ρε παιδί ένα επικοινωνιακό τρικ ήταν; Πάλι καλά». Η είδηση ισχύει. Ισχύει όμως ως δευτερογενές αποτέλεσμα όλων αυτών που έρχονται και αυτό είναι το ίδιο ανησυχητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου