Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ας προετοιμαζόμαστε να ξεχάσουμε το κατοχικό δάνειο μετά τον ανασχηματισμό

 ακούστηκε επιτέλους το εκκωφαντικό ι – ίίίίγκκκκκ και το νούμερο στο καντράν πάνω στον τοίχο άλλαξε μετά από 2 ολόκληρα χρόνια και έτσι οι αβόλευτοι ημέτεροι που είχαν το χαρτάκι με τον αριθμό «2» σηκώθηκαν από τις θέσεις τους, μετέβησαν στο ταμείο και παρέλαβαν την κυβερνητική τους θέση.

 Αυτός άλλωστε δεν ήταν και ο πόθος του εκλογικού σώματος; Να καμαρώσει στο υπουργείο αφαίμαξης τον Δρ. Δρ. Δρ. Χαρδούβελη, στο υπουργείο ευθανασίας τον διοδιακό Μάκη Βορίδη, στο υπουργείο Ξυλοφορτώματος τον Κικίλια, στο υπουργείο παιδείας τον «δεν πεθαίνουν κιόλας» Αντρέα Λοβέρδο και ασφαλώς το εκλογικό σώμα ψήφισε έτσι διότι διψούσε να δει και πάλι τον τεμπελάκο αναγνώστη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

 Τώρα, το για ποιόν ακριβώς λόγο γίνεται ανασχηματισμός όταν οι ίδιοι οι υπουργοί ερωτώμενοι για την πολιτική που εφαρμόζουν λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς διότι όλα είναι προσυμφωνημένα και απορρέουν από δεσμεύσεις της χώρας, αυτό είναι ένα άλλο θέμα.


 Το κακό – στο ήδη μεγάλο υπάρχον κακό που είναι η ίδια η παράνομη πλέον παραμονή της κυβέρνησης αυτής στην εξουσία – είναι ότι με τον ανασχηματισμό θα της δώσουμε μία περίοδο χάριτος κατά την οποία όμως αυτή θα δουλεύει για τον έναν και μοναδικό σκοπό που έχουμε όλοι καταλάβει (έχουμε καταλάβει όλοι;) ότι έχει.

 Ο άνθρωπος-joker, ο Γιάννης Στουρνάρας είναι αυτός θα παίξει μεγάλο ρόλο στην οικονομική πολιτική που έχουν σχεδιάσει οι αλλότριοι γνωστοί φίλοι και εταίροι μας και η πιθανή …προαγωγή του στην θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είναι υποβάθμιση ή προαγωγή θα του δώσει επιτέλους την ελευθερία να τελειώνουμε με την ενοχλητική ιστορία της απαίτησης του αναγκαστικού δανείου που πήρε η ναζιστική Γερμανία από την Ελλάδα το 1942 …με μονομερή σύμβαση, την οποία ουδέποτε υπέγραψε η Ελλάδα.

 Θα απαλλαγούμε έτσι από ψυχοφθόρες συζητήσεις δεκαετών κατά τις οποίες  αλληλοκοιταζόμαστε αναμεταξύ μας εδώ στην Ελλάδα για το αν θα διεκδικήσουμε ή όχι …τα λεφτά μας.

 Η ιδιωτική αυτή τράπεζα με την παραπλανητική επωνυμία «Τράπεζα της Ελλάδος» ίσως να μην έχει το δικαίωμα να παραγράψει το δάνειο, κάτι το οποίο θα προκαλούσε αντιδράσεις. Μπορεί όμως να κάνει κάτι πολύ καλύτερο:  Να προσδιορίσει το επακριβές ποσό του χρέους της Γερμανίας προς εμάς σε σημερινές τιμές, ως ο μόνος άλλωστε οργανισμός που μπορεί να το κάνει αυτό επισήμως.

 Άλλωστε τα περί λήθης τα διαλαλεί ο ίδιος ο Στουρνάρας όποτε του δοθεί μία ευκαιρία να μιλήσει για αυτό λέγοντας ότι καλό είναι να ξεχάσουμε τα περί κατοχικού.

 7 Οκτωβρίου 2013, ως καλεσμένος στην εκπομπή «ενικός» δήλωσε ότι το κατοχικό δάνειο είναι μία ιστορία του χθες και ότι ο ίδιος είναι εδώ για να κοιτάξει το μέλλον. Στο βίντεο υπάρχει το σχετικό απόσπασμα (1 λεπτό και 13 δευτερόλεπτα).

 Βέβαια ως υπουργός οικονομικών δεν όρθωσε ποτέ  το ίδιο επιχείρημα και για τις δικές μας δανειακές υποχρεώσεις προς το εξωτερικό ενώ και αυτές είναι κατά το μεγαλύτερό τους ποσοστό ιστορίες του χθες. Επίσης, είναι ίσως η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία που μία χώρα προσπαθεί να βρει νομικά επιχειρήματα που να συνηγορούν υπέρ της μη-απαίτησης  μίας δανειακής υποχρέωσης άλλης χώρας προς αυτήν. (απόσπασμα ενός λεπτού από την εκπομπή «ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ» της 7ης Οκτωβρίου 2013, https://www.youtube.com/watch?v=KuaaS0mGKEQ από το χρονικό σημείο 01:16:08 έως το 01:17:20)



 Τι άλλο να περιμένει κανείς από τον άνθρωπο που θαυμάζει τον Σόιμπλε και χαίρεται όπως όταν δίνουν καραμέλες σε ένα μικρό παιδί όταν στις 5/12/2012 μας έλεγε στην συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά το πόσο πολύ χάρηκε που ο Σόιμπλε του έδωσε συγχαρητήρια για την πολιτική του να παγώσει δηλαδή εκείνο τον χειμώνα όλη την Ελλάδα μετατρέποντάς την σε θάλαμο αιθαλομίχλης;


 Το μόνο που περιμένει κανείς από τον  Στουρνάρας μαζί με τον νέο του φίλο τον Χαρδούβελη είναι να κλείσει για πάντα η ιστορία του κατοχικού δανείου με μία ρύθμιση που θα κινείται στο στυλ «νομιμοποιούμε το The Mall» στο οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000€ για πολεοδομικές παραβάσεις που κανονικά ανέρχονταν σε χρηματικό ύψος εκατοντάδες φορές παραπάνω από αυτό.

 Το κλίμα απάρνησης της όποιας απαίτησης του κατοχικού δανείου έρχεται να επιβεβαιώσει ο γενικός γραμματέας της ΝΔ όταν σε ερώτηση στον Real FM στις 2/6/2014 για το αν θα διεκδικήσουμε το κατοχικό δάνειο είπε ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το συζητήσουμε μεταξύ μας.( απόσμασμα μισού λεπτού από την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=328175&catID=64 μέρος 4ο, από το χρονικό σημείο 13:18 έως το 13:45)


 Είναι πρωτοφανές για παγκόσμια δεδομένα μία χώρα να κάνει τα πάντα για να απαξιώσει χρηματικές της απαιτήσεις έναντι μίας άλλης χώρας. 


 Αν αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα παλέψουν για τα εθνικά μας αιτήματα που είναι άμεσα απαιτητά, τότε μπορεί κανείς να φανταστεί πού βρίσκεται η υπόθεση που χρειάζεται μία πιό πολύπλοκη νομική τεκμηρίωση. Οπότε δεν τίθεται καν θέμα για εκτίμηση και απαίτηση πολεμικών αποζημιώσεων.  Δεν πειράζει. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους και απ᾿ ότι φαίνεται την κάνουν αρκετά καλά. Εμείς τι κάνουμε; Τίποτα. Αρκεί να υπάρχει το ξεροκόμματο. Αυτές είναι πλέον οι αξιώσεις μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου