Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, ηλίθιε!


  Πλανάται όποιος πιστεύει ότι ψήφισε έστω για μία φορά στη ζωή του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Λεβέντη, καμμένο, αυγούλες, ποτάμια, βουνά και λαγκάδια. Αυταπατάται επίσης όποιος πιστεύει στον διαχωρισμό  «Αριστερά»  και «Δεξιά» και σε όλα τα ενδιάμεσα.

  Από την μεταπολίτευση και μετά, μάς κυβερνάει ένα και μοναδικό κόμμα: «Ευρώπη, και ας πεθάνετε όλοι».

  Και αυτό αποτελούσε μέχρι πριν λίγο συνωμοσιολογικό απόφθεγμα, τώρα είναι κάτι που μας το λένε τόσο οι ίδιοι οι κυβερνώντες όσο και οι που υποτίθεται ότι ασκούν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση: «πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε το τάδε, διότι διαφορετικά θα κινδυνεύει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας»

  Περιέργως, για αυτή την ευρωπαϊκή προοπτική έχουμε θυσιάσει όσα μας έλεγαν (εως και ορκίζονταν) ότι θα παθαίναμε αν δεν επιμέναμε σε αυτήν, όπως το …

…«Αν φύγουμε από Ευρώπη θα μας την πέσουν οι Τούρκοι»
Τώρα, με κοινή απόφαση τής Αυτοκράτειράς μας και του Νταβούτογλου (ο υπάλληλός της, ο «έλληνας» πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δεν ρωτήθηκε καν) οι Τούρκοι είναι ήδη μέσα στο Αιγαίο με πρόφαση – πάντα - το μεταναστευτικό. Φτάνουν σε σημείο μέχρι και να κάνουν διαβήματα για το ότι ελληνικά αεροσκάφη πετούν πάνω από τα ελληνικά νησιά (http://www.iefimerida.gr/news/251271/i-kyvernisi-paradehetai-oi-toyrkoi-den-afisan-aeroplano-toy-tsipra-na-prosgeiothei-sti)  Επίσης, Τούρκοι αξιωματούχοι αναμένονται ως «βοήθεια» στα ελληνικά νησιά( http://www.iefimerida.gr/news/256191/salos-me-tin-paroysia-toyrkon-topotiriton-sta-ellinika-nisia )

  Ήταν η Ευρώπη που «…με το πού μπει η Κύπρος στην Ευρώπη, το Κυρπριακό θα επιλυθεί αυτομάτως από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση καθότι θα θεωρηθεί ως κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους». Τελικά η λύση ήταν, η Ευρώπη να πιέζει αφόρητα ώστε η Κύπρος να τα βρει με το ψευδοκράτος  για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία.


  Η Ευρώπη, που αυτόν τον καιρό δεν μας θέλει για τίποτα άλλο, παρά για να γίνουμε ένα απέραντο κέντρο κράτησης τών ανθρώπων που έρχονται από την Μέση Ανατολή μην τυχόν και αυτοί χτυπήσουν την πόρτα τής Καγκελαρίου. Άλλωστε, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, ο προορισμός τους είναι η Γερμανία. Έτσι, η Μέρκελ υποκρίνεται ότι διαφωνεί με την πολιτική των κλειστών συνόρων αλλά είναι η ίδια που την υποκινεί. (Άρθρο μου: http://vmediagr.blogspot.gr/2016/03/blog-post_72.html )


  Η Ευρώπη που «…έτσι και φεύγαμε από αυτήν θα απομονωνόμασταν» και τώρα μας απομόνωσε η ίδια, με την σύμφωνη πάντα γνώμη της υποτιθέμενης ελληνικής κυβέρνησης, θέτοντάς μας σε καραντίνα με αφορμή την εισροή προσφύγων, οι οποίοι αποτελούν εν πολλοίς δημιούργημα της ίδιας της Ευρώπης.

  Είναι οι ευρωπαίοι που «μακάρι να έρθουν να μας κάνουν κράτος». Για όποιον δεν το κατάλαβε, οι ευρωπαίοι είναι ήδη εδώ τα τελευταία έξι χρόνια (όχι ότι δεν ήταν και πριν) και πραγματικά πρέπει να είναι κάποιος απογοητευτικά ανόητος αν πιστεύει ότι όλοι αυτοί οι «φίλοι και εταίροι» έχουν κάποια διάθεση να διορθώσουν τα κακώς κείμενα του κράτους.

  Άλλωστε, όταν επιβλήθηκαν οι έλεγχοι κεφαλαίοι στην Κύπρο με αφορμή το μαύρο τάχα χρήμα που ξεπλένεται στις κυπριακές τράπεζες, ήταν ο ίδιος ο Σόιμπλε που απηύθυνε τότε ανοιχτή πρόσκληση στα κεφάλαια (ναι, ναι, σ'εκείνα τα «μαύρα» κεφάλαια) ότι «παιδιά, υπάρχουν και οι γερμανικές τράπεζες».

  Είναι η Ευρώπη στην οποία θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια και θα είχαμε μισθούς Γερμανιας, Γαλλίας και Ολλανδίας. Αυτό έχει γίνει σε κάποιον βαθμό, αλλά μόνο για όσους αποδήμησαν για πάντα σε Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία αφού δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στο κόστος ζωής στην Ελλάδα.  Για όλους τους άλλους που παρέμειναν στην Ελλάδα, προβλέπεται μισθός «τρείς και 'ξήντα» και ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ καμιά τρακοσάρα ευρώ, το πολύ.  Ποσά, πολύ μικρότερα ακόμα και από τα αντίστοιχα που ίσχυαν επί δραχμής και με πολύ μεγαλύτερο το κόστος ζωής τώρα πια.

  Κάπως έτσι, καταλήξαμε να μας έχουν συμβεί αυτά και άλλα πολλά που παλαιότερα φαίνονταν αδιανόητα. Ποιος πίστευε ότι στην Ελλάδα θα είχαμε ουρές για συσσίτια; Πότε άλλοτε είχαμε ακούσει για παιδάκια που λιποθυμάνε στο σχολείο επειδή οι γονείς τους δεν έχουν να τα βάλουν κάτι για να φάνε στο διάλειμμα;

  Και όπως μας λένε οι ίδιοι οι εξαγορασμένοι μας κυβερνήτες «ίσως όλα αυτά τα μέτρα να είναι επώδυνα και να έχουν επιφέρει τέτοια φαινόμενα…» και συνεχίζοντας κατόπιν σε διθυραμβικό ύφος «…αλλά καταφέραμε έτσι τελικά και παραμείναμε στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης».

  Αξίζει να επιμένει κανείς σε ένα σίγουρα καταστροφικό μέλλον εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευρώ ή μήπως ήρθε ο καιρός να αμφισβητήσουμε την αυθεντία της και να δοκιμάσουμε κάτι άλλο;

Διαβάστε και παλαιότερο, σχετικό μου άρθρο:
Δραχμοφοβία: Πρόληψη και θεραπεία http://vmediagr.blogspot.gr/2015/08/drachmophobia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου