Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Νόμος 3984/2011. Η Ελλάδα μετατράπηκε επισήμως σε φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ 
Στην κινηματογραφική παραγωγή The Island (2005) o Λίνκολν-6 Έκο και η Τζόρνταν-2 Δέλτα ζούν μαζί με πολλούς άλλους σε μια ασφυκτικά απομονωμένη αποικία όπου όλοι οι κάτοικοι πιστεύουν ότι έχουν βρεθεί εκεί επειδή το φυσικό περιβάλλον στην υπόλοιπη Γή είναι πια αφιλόξενο εκτός από ένα και μόνο τόπο: Το Νησί.
Κάθε εβδομάδα κληρώνεται κάποιος και αποχωρεί από την αποικία για να εκπληρώσει το όνειρό του και να συνεχίσει την υπόλοιπη ζωή του στον μοναδικό εναπομείναντα επίγειο παράδεισο ενώ όλοι οι υπόλοιποι τον χειροκροτούν και του δίνουν συγχαρητήρια καθώς τον αποχαιρετούν.

Ο Λίνκολν όμως ανακαλύπτει ότι ο προορισμός δεν είναι πρόκειται για κανένα νησί, αλλά για μία αίθουσα χειρουργείων όπου οδηγείται ο «τυχερός» και εκεί του αφαιρούνται υπό αποτρόπαιες συνθήκες τα ζωτικά όργανα με σκοπό να δοθούν στο αντίγραφό του, σε κάποιον άνθρωπο  έξω από την αποικία  ο οποίος είχε ήδη ασφαλιστεί για κάτι τέτοιο με την εταιρία που διατηρεί αυτή την φουτουριστική αποικία αναγκαστικών δοτών οργάνων.
Ενώ όλα αυτά διαδραματίζονται στο έτος 2019, εδώ στην Ελλάδα φαίνεται ότι πρωτοπορούμε για ακόμα μια φορά και θα τα έχουμε από εφέτος. Έτσι, για να μην παραπονιόμαστε ότι οδεύουμε προς τα πίσω.

Σύμφωνα λοιπόν με τον υπ’ αριθμόν 3984 νόμο που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης George Papandreou με εισήγηση του τότε υπουργού υγείας Αντρέα Λοβέρδου και δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 150 Τεύχος Α’  27-06-2011 με τίτλο «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις» η αφαίρεση των οργάνων θα μπορεί να γίνεται χωρίς την προηγούμενη γραπτή αίτηση του ιδίου προσώπου  (Άρθρο 9, §2) και χωρίς  συγκατάθεση των οικείων του. Επιπλέον η αφαίρεση θα γίνεται από νοσοκομεία και  ιδιωτικές κλινικές (Άρθρο 13, §1). Ιδιωτικές κλινικές λοιπόν, δηλαδή εταιρίες. 

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ; (ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ)
Η πρώτη αφαίρεση οργάνων με τη διαδικασία «θές-δε θές» θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου 2013. (Άρθρο 9, §2  «Η έναρξη ισχύος της παρούσας παραγράφου αρχίζει από 1.6.2013 …»)

Γιατί όμως η ισχύς του νόμου να μην ξεκινούσε ευθύς από την ψήφισή  του;  Η επίσημη αιτιολογία, όπως αναφέρεται στη συνέχεια του άρθρου 9 §2 είναι «…προκειμένου στο διάστημα αυτό να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των πολιτών μέσω εφαρμογής συγκεκριμένης ενημερωτικής εκστρατείας». 

Αντιλήφθηκε κάποιος να γίνεται οποιαδήποτε ενημέρωση από τα ΜΜΕ; Όχι βέβαια, αφού δεν υπήρχε απολύτως καμία ενημέρωση.

Ο πραγματικός λόγος είναι ότι τότε, τον Ιούνιο του 2011, ο Παπανδρέου θεώρησε ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2013 οπότε και θα τεθεί σε ισχύ ο νόμος κατατεμαχισμού των Ελλήνων είναι αρκετός ο χρόνος για να εξαφανιστεί από την Ελλάδα.  Ήταν η εποχή που οι Αγανακτισμένοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τη βουλή οπότε δεν θα ήθελε υπό εκείνο το κλίμα επιπλέον να ρισκάρει τυχόν ξεσηκωμό εναντίον του από συγγενείς αναγκαστικών δοτών.

Και έτσι συνέβη άλλωστε. Ο Παπανδρέου έχει βρει τη θέση που του ταιριάζει, έχοντας προσληφθεί ως πωλητής στο αμερικάνικο σούπερ μάρκετ πτυχίων που λέγεται Χάρβαρντ.

Βέβαια, ποιος θα ισχυριζόταν ότι η δωρεά οργάνων δεν είναι χρήσιμη για την ανθρωπότητα;  Όταν όμως επιβάλλεται με ένα τέτοιο νομικό πλαίσιο η αναγκαστική χρήση του ανθρώπινου σώματος τότε δεν μιλάμε για εθελοντική προσφορά από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά για ένα νέο είδος κανιβαλισμού όπου το «ειδικευμένο προσωπικό» και οι ιδιώτες που θα «επιβλέπουν» την διαδικασία θα κατεβάζουν στο σφαγείο κόσμο με το που διαπιστωθεί με διαδικασίες  κερδο-express ότι επήλθε εγκεφαλικός θάνατος με σκοπούς καθόλου ανιδιοτελείς φυσικά.

ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ. Ο ΝΟΜΟΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΝΕΚΡΟΥΣ»
Ο άλλος ασκός του Αιόλου που ανοίγει με αυτό τον νόμο είναι η προσφορά οργάνων από ζώντα δότη όπου πλέον καταργείται ο φραγμός της συγγένειας μέχρι β’ βαθμού και θα επιτρέπεται κάποιος να δίνει π.χ. το νεφρό του ακόμα και σε κάποιον με τον οποίο έχει απλώς μια συναισθηματική σχέση!  (Άρθρο 8, §1, σημείο «ε»).

Σε μία χώρα που ο λαός της οδεύει μεθοδικά προς την απόλυτη εξαθλίωση αυτό είναι ό,τι πιο επικίνδυνο μπορεί να νομοθετηθεί προκειμένου να ξεκινήσουν φαινόμενα πώλησης π.χ. του ενός νεφρού προκειμένου ο άνεργος πατέρας της οικογένειας να εξασφαλίσει κάποια λεφτά στην οικογένειά του.  

Θα αρκεί μια δήλωση συναισθηματικής σχέσης με τον Χ-λήπτη στην Ολλανδία. Ποιός εισαγγελέας θα μπορεί να κάνει ένσταση για την ύπαρξη ή μή συναισθηματικής σχέσης ώστε να προσβληθεί η διαδικασία ακόμα και σε κάποιο δικαστήριο;

Ακόμα και για κάλυψη φορολογικών εκκρεμοτήτων θα μπορούσε κάποιος να πουλήσει κάτι. Ένα νεφρό, έναν κερατοειδή, κάτι τέλος πάντων. Ο Στουρνάρας, αυτός ο λάτρης της φορολόγησης των φτωχών και ταυτόχρονα λάτρης της μη-φορολόγησης των πλουσίων δεν θα είχε καμία αντίρρηση για κάτι τέτοιο.

ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ "ΔΟΥΒΛΙΝΟ Ι&ΙΙ" ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ;
Μια - ομολογώ - παρακινδυνευμένη υπόθεση. Ίσως όμως κάπου εδώ κολλάει το κομματάκι του πάζλ με την συνθήκη Δουβλίνο Ι & ΙΙ που μας υποχρεώνει να κρατάμε εδώ τους λαθρομετανάστες που εισρέουν στην Ελλάδα και να τους απαγορεύουμε να εγκαταλείψουν τη χώρα. Ο 3984 ήταν καλά προμελετημένη ιστορία και ήταν προσχεδιασμένο από την ΕΕ να επιβληθεί στην Ελλάδα(τι δύσκολο!). Και αυτοί οι φουκαράδες οι μετανάστες λοιπόν προορίζονται για τα εύκολα θύματα της απάτης είτε εμπίπτοντας στην κατηγορία των ζώντων είτε των νεκρών. Όχι λοιπόν μόνο οι έλληνες.

Υπερβολικό αυτό το τελευταίο συμπέρασμα; Ίσως ναι. Εάν όμως το συνδυάσουμε με το γεγονός ότι παρόμοιος νόμος έχει επιβληθεί και στην Ισπανία και ότι η Ισπανία είναι η μόνη άλλη χώρα της Ευρώπης που έχει και αυτή σοβαρό πρόβλημα εισέλευσης λαθρομεταναστών (μέσω Γιβραλτάρ) τους οποίους επίσης είναι υποχρεωμένη να μην επιτρέπει να την εγκαταλείψουν, τότε ίσως και να μην είναι και τόσο υπερβολική αυτή η υπόθεση.  Εγώ πάντως εύχομαι να είναι. Βέβαια η Ισπανία, παρόλο που και εκεί έχει επιβληθεί καθεστώς πλήρως ελεγχόμενο από τις Βρυξέλες, φρόντισε να υπάρχουν μεγαλύτερες δικλείδες ασφαλείας.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ …
Η Ελλάδα μετατρέπεται έτσι σε φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων που θα τροφοδοτεί τον ανεπτυγμένο κόσμο με ανθρώπινα όργανα και ιστούς. Αρχικά θα ξεκινήσει ο χορός του μαύρου χρήματος στις τσέπες των κρίκων της κανιβαλικής αυτής τροφικής αλυσίδας. Μετά, και αφού οι κυβερνήσεις θα «ανακαλύψουν» αυτό το λαθρεμπόριο, θα πάμε σε μετατροπή  του ανθρωπίνου σώματος σε προϊόν χρηματιστηριακής διαπραγμάτευσης με το αιτιολογικό της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου. 

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΣΤΟ ...500ΑΕΥΡΟ
Ποιος θα αναλάβει να πραγματοποιεί κάτι τέτοιο; Μα φυσικά οι έλληνες γιατροί οι οποίοι έτσι κι αλλιώς σε όλη τη διάρκεια της κρίσης δεν  στάθηκαν κοντά στον λαό (εκτός ίσως κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις γιατρών) αλλά εφάρμοσαν με θρησκευτική ευλάβεια τα κελεύσματα των κυβερνήσεων αλλά και της αχόρταγης μανίας τους να γίνουν πλούσιοι.

Η μόνη περίπτωση που γιατροί διαμαρτύρονται είναι όταν η κυβέρνηση ψελλίσει ότι θα τους πειράξει το ταμείο και θα τους το ενσωματώσει σε άλλα πιο ασθενικά ταμεία. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν έχουμε απλώς σιωπή, αλλά αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση.

Για παράδειγμα οι γιατροί στα ΚΕΠΑ (κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας) είναι ταγμένοι στο πώς θα ταλαιπωρήσουν τον κόσμο και αυτό είναι γενική ομολογία των ίδιων των εχόντων κάποια αναπηρία. Είναι οι νέοι Χριστοί που χωρίς καμία ντροπή είπαν σε χιλιάδες ανάπηρους «άρον τον κρέβατόν σου και περιπάτει».  

Έχουν ακουστεί δημοσίως φοβερές καταγγελίες από ανθρώπους με οφθαλμοφανή αναπηρία που μπήκαν από τους ίδιους τους γιατρούς σε μια παράλογη ταλαιπωρία, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ίδια η γραφειοκρατία που τους περίμενε.

Και βέβαια, είναι απαράδεκτο να απαιτούν οι γιατροί στις επισκέψεις στα ιατρεία τους 40άρια και 50άρια (στην καλή περίπτωση) τη σήμερον ημέρα που η μέση ελληνική οικογένεια έχει όλο κι όλο ένα εκατοστάρικο μετά τις πρώτες μέρες του μήνα. Δηλαδή θα ήταν λίγο 20€ ανά επίσκεψη; Εντάξει, δεν χρειάζεται να γίνουν ζάμπλουτοι. Θα μπορούσαν να αρκεστούν απλώς στο να γίνουν πλούσιοι.

Ως τρίτο παράδειγμα αναφέρω το διαχρονικό πάρτι των γυναικολόγων-μαιευτήρων το οποίο συνεχίζει καλά να κρατεί.  Το ξύπνημα γυναικολόγου μέσα στη νύχτα (έτσι το θέτουνε) προκειμένου να πραγματοποιήσει μια γέννα κοστίζει από 1000 ευρώ και πάνω, με μια μέση τιμή να είναι γύρω στα 1500€.

Πού είναι λοιπόν ο ιατρικός σύλλογος;  Έχει καταγγείλει ποτέ τον 3984; Έχει καταγγείλει ποτέ κάτι από τα παραπάνω; Έχει προτρέψει ποτέ τα μέλη του να συνετιστούνε και να φροντίσουν ώστε ο κόσμος να μπορεί να προσέρχεται άφοβα στο ιατρείο χωρίς τον τρόμο ότι θα του φύγει το πενηντάρικο;

Μετά από αυτά και από πολλά άλλα ακόμα τι καλό παράδειγμα έχουμε για να πούμε ότι οι γιατροί δεν θα μπούνε δυναμικά στη μεγαλύτερη μπίζνα που θα έχει στηθεί ποτέ με αντικείμενο την ίδια την ανθρώπινη ανατομία;

ΤΡΟΠΟΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  
Για την ώρα, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο αυτόν κατάπτυστο νόμο, ο μόνος τρόπος(Άρθρο 9, §3) που αποτρέπει την αφαίρεση οργάνων είναι η γραπτή αίτηση του καθενός από εμάς προς τον ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων). 

Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΜ στην ιστοσελίδα του παίρνει φριχτούς όρκους ότι δεν θα συμβεί κανένα σενάριο που θα παραπέμπει σε ταινίες τρόμου στηρίζοντας τα επιχειρήματά του ότι εδώ έχουμε ένα εθιμικό δίκαιο που δεν τα επιτρέπει αυτά(!!!!) καθώς και μια τροποποίηση του 3984  με τον 4075/ΦΕΚ 89/11.4.2012 όπου συμπληρώνεται πως εάν δεν είχε εκφραστεί η αντίθεση στη δωρεά θα πρέπει να συναινέσει επιπρόσθετα και η οικογένεια.  

Ασφαλώς και δεν κλείνουν έτσι τα παραθυράκια προς την αυθαιρεσία. Μπορεί κανείς να αναφέρει πολλές περιπτώσεις όπου αυτή η συναίνεση μπορεί να αγνοηθεί. Δεν μας είπε τι γίνεται εάν π.χ. σε κάποιο πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα δεν μπορεί (ή δεν «μπορεί») να εντοπιστεί η οικογένεια για κάποιες ώρες. Ή τι γίνεται εάν εμπλακεί σε σοβαρό ατύχημα ολόκληρη η οικογένεια και βρίσκονται όλοι σε κατάσταση …έτσι κι έτσι !!!!

Απαιτείται λοιπόν αποστολή απλής αίτησης στον Οργανισμό όπου θα αναφέρεται η μη επιθυμία για δωρεά οργάνων. Η αίτηση πρέπει να είναι θεωρημένη ως προς το γνήσιο της υπογραφής από κάποιο ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα.  Αντιγράφω από την ιστοσελίδα του ΕΟΜ:

«Ο Ε.Ο.Μ. συγκεντρώνει τις δηλώσεις των πολιτών που εκφράζουν την άρνησή τους με τη διαδικασία του άρθρου 9 παρ. 3, που προβλέπει έγγραφη δήλωση της άρνησης.
Η «αρνητική δήλωση»  η οποία μπορεί να έχει τη μορφή Υπεύθυνης Δήλωσης ή της απλής δήλωσης που θα βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή, αποστέλλεται στον Ε.Ο.Μ. ταχυδρομικά ή με φαξ,  πρωτοκολλείται και καταχωρείται σε σχετικό αρχείο. 

Στη δήλωση θα πρέπει να αναφέρεται ρητά η άρνηση (π.χ. «σε περίπτωση θανάτου δεν επιθυμώ να ληφθούν τα όργανά μου προς μεταμόσχευση») ενώ θα πρέπει να αναγράφονται τα εξής προσωπικά στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αρ. δελτίου ταυτότητας / διαβατηρίου, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας με Τ.Κ. και τηλέφωνο επικοινωνίας

Τα ανήλικα τέκνα συμπεριλαμβάνονται στην υπεύθυνη δήλωση του ενός γονέα, με τα ονόματά τους και την ημερομηνία γέννησής τους.
Οι δηλώσεις θα πρέπει να αποστέλλονται :
Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων
Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών & Οργάνων
Αν. Τσόχα 5, 11521 Αθήνα
Φαξ : 210 7255066

Μετά την έναρξη ισχύος του σχετικού άρθρου (1/6/2013), θα αρχίσουν να αποστέλλονται ταχυδρομικώς οι σχετικές βεβαιώσεις σε όποιον έχει εγγραφεί στο αρχείο Αρνήσεων.»

Εάν βέβαια περνάει ο καιρός και δεν έρχεται καμία βεβαίωση, ενδιαφερθείτε λίγο οι ίδιοι να δείτε τι γίνεται με την βεβαίωση.


ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΠΙΜΑΧΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ
Άρθρο 9, Παράγραφος 2. 
 Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του σύμφωνα με την παράγραφο 3. Η έναρξη ισχύος της παρούσας παραγράφου αρχίζει από 1.6.2013 προκειμένου στο διάστημα αυτό να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των πολιτών μέσω εφαρμογής συγκεκριμένης ενημερωτικής εκστρατείας Με απόφαση του υπουργού υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης καθορίζεται ο τρόπος και κάθε τεχνική λεπτομέρεια σχετικά με την εκδήλωση θετικής ή αρνητικής δήλωσης του κάθε ατόμου και ο τρόπος συγκέντρωσης αυτών από τον ΕΟΜ.

Άρθρο 9,Παράγραφος 6
… ο θεράπων ιατρός υποχρεούται να ενημερώσει σχετικά χωρίς καθυστέρηση  τον Συντονιστή Μεταμοσχεύσεων, εφόσον υφίσταται στο νοσοκομείο και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, προκειμένου να ενημερωθεί εάν το ενήλικο, θανόν πρόσωπο, έχει δηλώσει την άρνησή του να γίνει δωρητής οργάνων μετά θάνατον.

 Άρθρο 8, Παράγραφος 1
1. Η αφαίρεση οργάνων από ζώντα δότη επιτρέπεται μόνον όταν πρόκειται να γίνει μεταμόσχευση: α) στον σύζυγο του, β) ....  ε) σε πρόσωπο με το οποίο έχει προσωπική σχέση και συνδέεται συναισθηματικά


Άρθρο 13, Παράγραφος 1.
Η αφαίρεση οργάνων πραγματοποιείται σε «Οργανισμούς Αφαίρεσης» που είναι νοσοκομεία Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή ιδιωτικές κλινικές που έχουν λάβει τη σχετική άδεια

Ολόκληρο το νόμο μπορείτε να τον βρείτε εδώ:
http://www.eom.gr/index.php?option=com_k2&view=item&task=download&id=5&Itemid=37&lang=el


2 σχόλια:

  1. Οι αιτησεις άρνησης για την υποχραιωτηκή δωρεά οργάνων εχουν ισχη, μόνον οταν εκεινες εχουν συσχετιστει με δικογραφο μεσω εισαγγελείας ΚΑΙ εαν ο αιτών εχει προηγουμένως πραξει το καθηκοντου ως πολιτης. Δηλαδη, αν εχει εφαρμόσει το συνταγμα και το νομο ως οφειλει και υποχραιούται. ειδαλως οι αιτησεις ειναι για πέταμα δειτε. _Με Τούτη την ιερή καταγγελία δήλωση που βλέπετε στον τοίχο μου την οποία εχουμε ηδη πανω απο 12.500 πολίτες καταθέσει, ή με κάποια άλλη ανάλογη αυτής, πραττουμε το καθήκον μας (θετουμε σε ισχη το αρθρο 120 ôïõ συνταγματος ως οφείλουμε êáé υποχραιούμεθα).
    ôçí καταθέουμε, είτε ομαδικά είτε μεμονωμένα στην εισαγγελια μεσω του αστυνομικου τμηματος της περιοχης μας .. Δεν χρειάζεται να πληρωσουμε παράβολο. Ζητάμε απο τον αξιωματικό που θα την παραλάβει να μας δώσει και δυο επικυρωμένα αντίγραφα με τον αρ. πρωτοκόλλου να αναγράφεται επάνω σέ αυτά> __________ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΙΤΗΣΗ ΑΡΝΗΣΗς ______________ {η προγενέστερη ημερομηνία κατάθεσης της δηλώσεως σαν ετούτη, παίζει σημαντικο._________ΕΝΥΜΕΡΏΣΤΕ ΤΟΥς ΠΆΝΤΕς_______.https://www.facebook.com/notes/tasos-mastrogiannis/ιερη-δηλωση-εφαρμογησ-του-αρθρου-120-και-καταγγελια-κατα-του-απο-24112011-διαρκο/422877021088985

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι, δεν απαιτούνται όλα αυτά που λές. Παρακαλώ τους αναγνώστες να μην ανατρέξουν σε εισαγγελίες και δικόγραφα. Θεωρώ ως υπερπλήρη την αίτηση που έχει συντάξει το ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτή) και μπορείτε να τη βρείτε εδώ (κάντε όλο τον παρακάτω σύνδεσμο επιλογή, αντιγραφή και επικόληση).

    http://www.inka.gr/wp-content/uploads/2013/04/Δήλωση-άρνησης-ΕΟΜ.doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή