Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ Α.Ε.

Περιμένεις στωικά πότε θα ακούσεις να έρχεται από μακριά το φορτηγό της οργάνωσης ώστε να στείλεις το παιδί σου να φάει, για πρώτη φορά μετά από μέρες, ένα πιάτο ρύζι και να πιεί ένα ποτήρι καθαρό νερό.  Πως θα σου φαινόταν όλο αυτό;

Ξεκινάμε λοιπόν.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
Μέρες που είναι πάντα πριν από γιορτές και όλοι θυμόμαστε ξαφνικά ότι ο θεούλης έχει φροντίσει να υπάρχουν στον πλανήτη μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια πεινασμένοι μεταξύ των οποίων και κάτι σκελετωμένα παιδάκια , έτσι, για να τον ευχαριστούμε εμείς που βρισκόμαστε σε καλύτερη μοίρα και να σταυροκοπιόμαστε κάθε πρωί για το ότι δεν είμαστε σαν και αυτούς.



Στο θέλημα του κακού αυτού θεού πηγαίνουν κόντρα εδώ και πολλά χρόνια διεθνείς οργανώσεις τις οποίες δεν θα αναφέρω μία-προς-μία για να μην ξεχάσω κάποια και έτσι την αδικήσω και στα παρακάτω θα τις συμπεριλάβω στο όνομα «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» ή «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ Α.Ε.» κατά το συντομότερο.

Τι βλασφημία αλήθεια να πηγαίνεις κόντρα στο θέλημα του Δημιουργού!

Από τη στιγμή που η Αφρική Δημιουργήθηκε χωρίς να έχει νερό γιατί θα πρέπει να ενισχύσουμε το έργο αυτών των οργανώσεων για να μπορέσουν να πιούν τα παιδάκια αυτά έστω ένα ποτήρι νερό;

Αφού το Θέλημα είναι οι χώρες της Αφρικής να είναι πάμφτωχες. Ξερά τοπία. Ένα μόλις βήμα από το να χαρακτηριστούν σεληνιακό τοπίο. Γιατί θα πρέπει να ενισχύσουμε αυτές τις οργανώσεις για να φάνε τα δύσμοιρα παιδιά εκεί κάτω ένα πιάτο ρύζι;

Δεν έχει λοιπόν νερό η Αφρική η οποία έχει δάση με έκταση όσο ολόκληρη η Ευρώπη.

Είναι φτωχή χώρα η Σιέρρα Λεόνε που διαθέτει διαμάντια, τιτάνιο, ουράνιο, και πλήθος ακόμα ορυκτού πλούτου.

Φτωχή χώρα και η Νιγηρία η οποία είναι η δωδέκατη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο. Καμία αμφιβολία!

Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ Α.Ε έχει πείσει λοιπόν τον κόσμο ότι η Αφρική είναι ένα τεράστιο ξερονήσι ώστε όποιος είχε την ατυχία να γεννηθεί εκεί, έχει μόνο μια ελπίδα για να ζήσει: Εσένα! Και προκειμένου για αυτό θα πρέπει να ανοίξεις το laptop σου, να πας στη σελίδα της εκάστοτε οργάνωσης και να πατήσεις στο κουμπάκι donate που φιγουράρει κάπου εκεί πέρα. Αγοράστε κάρτες, κούπες, γίνετε ανάδοχος ...και τα προϊόντα εκμετάλλευσης της ανθρώπινης δυστυχίας δεν έχουν τελειωμό.

Κάπως πρέπει να πληρωθούν οι μισθοί των $500.000 το χρόνο που παίρνουν οι CEO και τα μεγαλοστελέχη βλέπεις.

Όχι όμως μόνο και όχι μόνη της η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ Α.Ε. Η προπαγάνδα αυτή ξεκινάει ήδη από τα πρώτα μας σχολικά χρόνια που οι δάσκαλοι παρουσιάζουν στα παιδιά την Αφρική ως μια πάμφτωχη ήπειρο και το πιθανότερο είναι ούτε οι ίδιοι οι παιδαγωγοί/δάσκαλοι να το γνωρίζουν.

Για ποιο λόγο λοιπόν να εύχονται όλοι οι παραπάνω να λήξει κάποτε η δυστυχία των παιδιών για τα οποία υποτίθεται ότι κόπτονται;

ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΑΔΗ Η «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ Α.Ε»;

Για να καταλάβουμε τι θα έπρεπε κανονικά να κάνει ως πρώτη κίνηση η εκάστοτε διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση αν πραγματικά ήθελε να βοηθήσει (και όχι να ελεήσει) θα πρέπει να κατανοήσουμε τον λόγο για τον οποίο οι χώρες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου και ειδικά η Αφρικανική ήπειρος, έχουν κατρακυλήσει σε σημείο να υπάρχει αυτή η απόλυτη εξαθλίωση.

Ο λόγος λοιπόν είναι ότι σε ολόκληρη σχεδόν την Αφρική εφαρμόζονται εδώ και δεκαετίες πολιτικές Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όπου σε αγαστή συνεργασία με τις τοπικές κυβερνήσεις έχει χαριστεί ολόκληρος ο φυσικός τους πλούτος σε ιδιώτες και έχει ξεπουληθεί το σύστημα υποδομών και αυτό σε ιδιώτες.

Οι κάτοικοι των χωρών αυτών καταδικάστηκαν έτσι να γίνουν είλωτες στην υπηρεσία του ιδιώτη-επενδυτή ο οποίος τους έχει κυριολεκτικά μαντρωμένους σε χώρο που διέπεται από νόμο αλλά και φορολογικό σύστημα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του (Ειδική Οικονομική Ζώνη) να δουλεύουν υπό απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και με μισθό που με το ζόρι αρκεί ή δεν αρκεί για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών.

Επιπλέον ο ιδιώτης στον οποίον χαρίστηκε, για παράδειγμα, το υδροδοτικό δίκτυο δεν το επέκτεινε ούτε το συντήρησε με αποτέλεσμα να βλέπουμε αυτές τις εικόνες με τις γυναίκες που διασχίζουν περπατώντας χιλιόμετρα προκειμένου να γεμίσουν μια στάμνα νερό αμφιβόλου καταλληλότητας.

Αυτό για το οποίο προσεύχονται κάθε πρωί όταν ξυπνάνε στην ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ Α.Ε. είναι μην τυχόν και το προηγούμενο βράδυ ξεσηκώθηκε κάποιος λαός από αυτούς των οποίων η δυστυχία έχει γίνει αντικείμενο καπηλείας και έτσι βουλιάξει ένα κομμάτι της μπίζνας.

Αν ενδιαφέρονταν πραγματικά όλες αυτές οι διεθνούς κύρους και εμβέλειας οργανώσεις για το καλό αυτών των παιδιών τότε το πρώτο το οποίο θα έκαναν θα ήταν να κατάγγελλαν συνεχώς και με τον πιο δριμύ τρόπο ακριβώς αυτές τις πολιτικές του ΔΝΤ και των τοπικών κυβερνήσεων και να γνωστοποιούσαν στην παγκόσμια κοινή γνώμη ποιοι ακριβώς είναι οι λόγοι στους οποίους οφείλεται το κατάντημα του Τρίτου Κόσμου.

Αν έκαναν αυτό τότε ας ζητούσαν τη βοήθειά μας ακριβώς όπως κάνουν και τώρα αποσκοπώντας να βοηθήσουμε αυτούς τους λαούς ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης μέχρι να απελευθερωθούν.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑΣ
Στη Νιγηρία το 90% του λαού της χώρας να ζει με λιγότερα από $2 την ημέρα, σύμφωνα με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Νιγηρίας. Αν και η Νιγηρία είναι η 12η πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο παρόλα αυτά όλα τα παράγωγα πετρελαίου αλλά και η βενζίνη είναι προϊόντα εισαγόμενα. Η επιδότηση πετρελαίου που δινόταν παλαιότερα διακόπηκε στο όνομα της πάταξης του λαθρεμπορίου. Για τον ίδιο άγιο σκοπό το ΔΝΤ (ναι αυτή η ομορφούλα η Λαγκάρντ είναι και εκεί) πιέζει συνεχώς ώστε να αυξηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο.

Κάτι μου θυμίζουν όλα αυτά.

ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ; 
Και επειδή Η φτώχεια, η ανέχεια και η δυστυχία δεν μας έκαναν τη χάρη να μείνουν κλειδαμπαρωμένες μόνο στον λεγόμενο Τρίτο Κόσμο αλλά χτύπησαν πριν από λίγα χρόνια και τη δικιά μας πόρτα εδώ στην Ελλάδα της Ευρώπης όπου κατά τ’ άλλα σύμφωνα με το Μάαστριχτ θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια και θα παίρναμε μισθούς Γερμανίας, Ολλανδίας και Γαλλίας.

Ως φυσικό επακόλουθο θα είναι να μας χτυπήσει και εδώ την πόρτα η διεθνής φιλανθρωπία και πάλι σε κόντρα του θελήματος του κακού θεού ο οποίος έχει επιλέξει αυτή τη φορά εμάς ώστε κάποιοι άλλοι να Τον ευγνωμονούνε που δεν είναι στη δικιά μας κατάσταση.

Ήδη και εδώ πολλοί άνθρωποι είναι χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό και μακριά από παροχές υγείας. Πολλοί θα βρεθούν και εδώ τα επόμενα χρόνια έξω από τα σπίτια τους και στο μεταξύ η ιδιωτικοποίηση των πάντων επελαύνει έτσι ώστε δεν θα υπάρχει σε λίγο καμία κρατική υποδομή. Σε τι θα διαφέρουμε λοιπόν απο την κατάντια του Τριτου Κόσμου;


Δεν είναι όμως μόνοι τους οι μεγάλοι της φιλανθρωπίας. Ἐχουμε και άλλους καλοθελητές που καπηλεύονται την υπάρχουσα δυστυχία στον κόσμο τούτο και τη χρησιμοποιούν ως προωθητική ενέργεια για τα προϊόντα τους: «Αγοράζοντας το τάδε προϊόν ένα μέρος των χρημάτων πηγαίνει για ενίσχυση εκείνου του ιδρύματος», «βάζοντας από εμάς τόσα λίτρα πετρέλαιο, εμείς βάζουμε με τη σειρά μας κάποια λίτρα σε σχολεία που δεν έχουν κονδύλιο», «αγοράζοντας αυτές τις παιδικές πάνες, χαρίζεις ένα εμβόλιο σε κάποιο παιδάκι στην Αφρική» και άλλες πολλές μορφές εκμετάλλευσης της παρούσας κατάστασης ως προωθητικής ενέργειας προϊόντων. Ντροπή τους!

Προσοχή λοιπόν με τους ελεήμονες.

Διαβάστε και σχετικό μου άρθρο: «Η αλληλεγγύη ως μοντέλο εγγυημένης αποτυχίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου